Beszélve tanulom a nyelvet!

Az anyanyelvemet sem úgy tanultam meg, hogy először a nyelvtani szabályokat sajátítottam el. Sőt! Folyékonyan beszélek szerbül. De ha valaki megkérdezné miért úgy alakítom a mondatokat, ahogyan. biztos bajban lennék. Egyszerűen érzem, hogy hogyan kell mondani! És eljutottam az angollal is erre a szintre. Igen ám, de hogy gyakoroljak? MEGVAN A MEGOLDÁS! 

Ebben a fázisban a nyelvtudás folyamatos bővítése mellett elengedhetetlen, hogy minél többet használjam a tanult nyelvet - azaz az angolt. És hol van erre lehetőség? Az egyik módja az utazás. Kitűnő, hasznos, szórakoztató! De az angol nyelvtudás  csiszolására már Zentán is van lehetőség. Nem nyelvórákra gondolok - azt majd őszre. Hanem egy kávé melletti beszélgetésre.

 

 

Én nagyon élvezem! Mi nagyon élvezzük! Egyszerűen csak beülünk a vendéglőbe és beszélgetünk. Jó! Azért van egy kis segítség. Nagy Abonyi Erna, az Archimedes Oktatóközpont oktatója segíti és vezeti a beszélgetéseket. Miről? Arról, hogy mi történik körülöttünk, mit hallottunk, mit szeretünk és mit nem szeretünk?

 

 

TÉGED IS SZERETETTEL VÁRUNK!